Fractal

Ευγένιος Τριβιζάς: “Ο κλέφτης των εφτά κάκτων”

Γράφει η Αργυρώ Μουντάκη //

 

kleftis

 

Ένας ακόμα ήρωας του αγαπημένου μας συγγραφέα γίνεται θεατρικός χαρακτήρας και τον απολαμβάνουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο «Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά», δηλαδή της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες. Η θεατρική αυτή ομάδα είναι μετακινούμενη και δίνει δωρεάν παραστάσεις σε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά αδύναμα από διάφορες απόψεις (είτε οικονομικά, είτε λόγω υγείας) να πάνε στο θέατρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική συγκινητική δράση που φέρνει τον πολιτισμό παντού. Το έργο αυτό μάλιστα γράφτηκε από τον Ευγένιο Τριβιζά για αυτήν την δράση.

 

Ο Ρούλης ο Μπιρμπιρούλης ήθελε αρχικά να γίνει μποξέρ, αλλά η μαμά του δεν ήθελε με τίποτα, εκείνη ήθελε να γίνει πιανίστας! Ο καημένος ο Ρούλης, αφού οι γονείς του του είχαν μπερδέψει τα θέλω με τα δικά τους θέλω κατέληξε να κάνει χίλια δυο επαγγέλματα μέχρι να βρει κατάκοπος ένα που να του ταιριάζει: Από μποξέρ και πιανίστας, (βιο)ληστής, θηριοδαμαστής, θαλασσογιατρός, αστροναύτης, τροχονόμος σε κουρείο, κουρέας (κλεμμένων) κάκτων, εστιάτορας για φακίρηδες και άλλα τέτοια συναρπαστικά επαγγέλματα κατέληξε να γίνει αφηγητής παραμυθιών σε παιδιά!

Ένα πολύ καλογραμμένο κείμενο, με πολλά μαθήματα για τους γονείς που συχνά ταλαιπωρούν και ενίοτε καταστρέφουν τα παιδιά τους με τα “θέλω” τους, με εξαιρετικούς ηθοποιούς, πολύ καλή σκηνοθεσία, κοστούμια και σκηνικά.

Μια παράσταση που μπορεί να δει όποιος επιθυμεί και αν δεν μπορεί να πληρώσει το ήδη χαμηλό εισιτήριο και πάλι δεν πειράζει! Μην την χάσετε, και αν μπορείτε πληρώστε το εισιτήριο, τα χρήματα πάνε σε καλό σκοπό.

 

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά – κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Στεφανάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Σβήγκος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κατερίνα Μαούτσου

 

Η παράσταση θα παίζεται και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κάθε Κυριακή στις 12:00, με προαιρετικό εισιτήριο 5 €.

 

info

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 και Θαρίπου

Πληροφορίες: 210 9212900

Κεντρική Σκηνή, από 11/10/2015 μέχρι 24/4/2016

Παραστάσεις: Κυριακή 12:00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top