Fractal

Το ΟΧΙ το Καλό!

Γράφει [και ζει] η Μαίρη Πετρούλια //

 

 

 

Ένα όχι άραγε αξίζει όσα εκατό ΝΑΙ;

Ναι και όμως αξίζει. Πολλοί από εμάς φοβούνται να πουν όχι, ξέρετε γιατί; γιατί με το να πουν όχι νομίζουν ότι θα πληγώσουν, θα δυσαρεστήσουν, ότι θα χάσουν τον φίλο τους και θα μείνουν μόνοι.

Το αντίθετο, να ξέρετε, θα συμβεί, το όχι θα εκτιμηθεί περισσότερο και θα οδηγήσει στο σωστό δρόμο και φίλο, άλλωστε το ένστικτο μας οδηγεί πριν από μας και ξέρει να οδηγεί σωστά νομίζω!

 

 

Φωνάζει δυνατά να ξέρετε «ΟΧΙ μην πας προς τα εκεί», «μη κάθεσαι άλλο εδώ, δεν θα σου κάνει καλό», το ένστικτό μας πάντα μας γνέφει τι είναι το καλό, πότε πρέπει να λέμε ΝΑΙ και πότε ΟΧΙ.

Εμείς κάνουμε τους κωφούς πολλές φορές από ανασφάλεια και οίκτο προς τον άλλον ίσως για να μην προκαλέσουμε αντιπαράθεση με το φίλο μας.

Μη ξεχνάτε να αρνείστε λοιπόν και μην σκύβετε κεφάλι. Ποτέ δεν θα είναι όλα εύκολα και βολικά, πείτε και όχι όταν πρέπει. Και στην τελική, στείλτε και κανέναν στον αγύριστο, αν δεν αξίζει, βάλτε προτεραιότητα τον εαυτό σας και όλους τους άλλους βάλτε τους δίπλα, γιατί οι αληθινοί φίλοι μένουν, οι δήθεν φεύγουν από μόνοι τους μόλις ξεβολευτούν από σένα, τότε θα νοιώθεις ανάλαφρα και θα πετάς στα…. Ουράνια!

 

 

Στη σημερινή συνταγή μου, όμως, λέμε ναι γιατί είναι για όλους μας, μικρούς και “μεγάλους”…..

Αφιερωμένη στην φίλη μου Ελένη Γκίκα για να μην τρώει τα δημητριακά της σκέτα!

 

Τραγανά σοκολατάκια με δημητριακά:

 

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια δημητριακά
  • 300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν – μαρί και μόλις η σοκολάτα αποκτήσει λεία υφή προσθέτουμε τα δημητριακά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καλυφθούν τελείως.
  • Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας λαδόκολλα και με την βοήθεια του κουταλιού ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top