Fractal

✩ Το μουσείο Μπενάκη παραμένει «ανοιχτό»

 

 

Το Μουσείο Μπενάκη, ακολουθώντας την ανακοίνωση των πρόσφατων μέτρων που εφαρμόζονται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό έως 30 Νοεμβρίου 2020. Παραμένει «ανοιχτό» στις οθόνες μας όμως για να μπορούμε να απολαύσουμε και να “δούμε” από κοντά εκθέσεις και εκθέματα που παρουσιάζει, εικονικά στον ιστότοπο benaki.org .

 

 

– εικονικές περιηγήσεις 360˚σε όλες τις αίθουσες και εκατοντάδες έργα τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, με ηχητική ξενάγηση σε έξι γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικά και Κινέζικα):

 

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

– Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα

Μουσείο Μπενάκη / Εργαστήριο Γιάννη Παππά

 

– 15 επεισόδια της σειράς βίντεο CLOSE UPS που ρίχνουν φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη, τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά,

 σειρά διαλέξεων «Hellenic Together», καρπός συνεργασίας ανάμεσα στο UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture και στην ομάδα επιμελητών και επιστημονικών συμβούλων του Μουσείου Μπενάκη,

– και η σελίδα #BenakiKids από το Τμήμα Εκπαίδευσης, με μια σειρά προτάσεις για γονείς και παιδιά.

 

 

 

Το μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει, εικονικά, την έκθεση που αναφέρεται στην ιστορία ενός μοναστικού συγκροτήματος (καστρομονάστηρου), που έχει τις ρίζες του στον 13ο αιώνα. Το μοναδικής ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής σημασίας συγκρότημα αυτό δεσπόζει σε μια απομονωμένη γωνιά του Ιονίου, σε ένα μικρό νησάκι – μόλις το ένα τρίτο ενός αεροδιάδρομου: το νησί Σταμφάνη του συμπλέγματος των Στροφάδων. Παρ’ όλο το μικρό μέγεθός του, το νησί είναι μοναδικό όχι μόνο για τη ιστορία του αλλά και για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, χάρη στη μοναδική γεωλογική του φυσιογνωμία.

 

 

Η σειρά φωτογραφιών του Robert McCabe και η έρευνα της Κατερίνας Λυμπεροπούλου πλαισιώνονται από μοναδικά εκθέματα αλλά και κείμενα διακεκριμένων επιστημόνων και είναι ένας φόρος τιμής στη ζωή του τελευταίου μοναχού των δυσπρόσιτων Στροφάδων, που έζησε εκεί 38 χρόνια ουσιαστικά μαζί με το Θεό, του τελευταίου φαροφύλακα και του βαρκάρη που έφερνε προμήθειες στο νησί.

Μια βόλτα στην έκθεση, από το σπίτι μας, με ένα κλικ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to Top